flytt meny

Se en video hur man viker en flyttkartong på rätt sätt.
Välj helskärm för att se videon i större fönster.


ERBJUDANDE!

GRATIS LÅN AV FLYTTKARTONGER!
Vid bokning av flytthjälp ingår kostnadsfritt lån av professionella flyttkartonger och garderobskartonger till det ni vill packa själv*. Kartongerna levereras i god tid innan flytten. I leveransen medföljer "Lilla flyttbutiken" som innehåller bubbelplast, silkespapper, pack instruktioner, märklappar och annat som kan vara användbart för att packa rätt.
*lev/hämt tillkommer beroende på område.Leverans.

* OBS! Endast hemleverans. Vi har för närvarande ingen bemannad butik. Ordrar expideras direkt från vårt huvudlager för leverans. Beställ via telefon eller e-post och få materialet levererat ända fram till dörren, vilket kan vara praktiskt då en stor bunt flyttkartonger är ganska tung och skrymmande redan innan man har börjat packa saker i dem.

De bästa Flyttkartongerna.

Vid flytt och magasinering är det viktigt att använda bra flyttlådor.

Vi använder de bästa flyttkartongerna för professionellt bruk, stabila och hållbara med dubbla lager well.

Äkta flytt lådor ska vara tillverkade av dubbla lager well (=5 lager papp) och kunna vikas så att de får en dubbel botten och tre dubbla sidor.

Vad är storleken på kartongerna?

Vår standard flyttlåda har måtten.
Utvändigt. Längd 58,5 Bredd 40,0 Höjd 36,5 cm
En flyttkartong motsvarar ca 0,1 kubikmeter (m3)

Garderobskartong för hängande kläder.
Utvändigt. Längd 51,0 Bredd 51,0 Höjd 115,0 cm

HUR MÅNGA FLYTTLÅDOR BEHÖVER JAG TILL MIN FLYTT?

Kontakta oss så hjälper vi er att beräkna hur många kartonger som behövs för att packa er bostad eller kontor.

Trots att våra kartonger är något större än många på marknaden förekommande går det oftast åt fler än vad de flesta tror för att packa ett hem eller kontor på ett professionellt sätt.

Räkna ut hur många flyttkartonger som behövs.
Rent generellt kan man räkna enligt följande när det gäller flytt av normalt möblerad lägenhet.
Runda av bostadens yta i kvadrat meter till närmaste tiotal uppåt multiplicera det sedan enl. följande.
30-80 kvm kvadrat. Ytan gånger 0,9
80-150 kvm. Kvadraten gånger 0,8.

4 rok 100 kvm =ca 80-100 kartonger
3 rok 80 kvm =ca 70-80 kartonger
2 rok 50 kvm = ca 45-50 kartonger

Detta är endast en generell beräkning och stämmer inte alltid.
Jag hade mer än jag trodde…
Det är den absolut vanligaste kommentaren vi hör från kunder som packar själva, även de som först sagt att de inte har så mycket.
Därför brukar vi när kunden lånar kartonger av oss för säkerhets skull leverera något fler än vad vi tror kommer att behövas, det är bättre att det blir några lådor över än att de tar slut under packningen.

Snålheten bedrar!
För att flytta billigt skall man använda riktiga flyttkartonger i tillräckligt antal. Man sparar inte på att använda dåliga kartonger eller för få kartonger, flytten kan t.o.m. bli dyrare då de tar längre tid att hantera och saker kan bli förstörda. Läs mer om varför det är så nedan....

Rätt packat i rätt kartonger ger snabbare och billigare flytt.
Med hjälp av special pirror anpassade till våra kartonger kan en person ur vår personal ofta hantera 4-5 kartonger i ett svep.
Jämför det med om saker är lösa eller packade i IKEA kartonger eller likn där en flyttarbetare måste göra fem, sex vändor för att få med samma mängd bohag eller lyfta kartongerna styckvis på en pirra därför att de inte håller för att tippa upp som vi brukar göra.
Man behöver inte vara EINSTEIN för att räkna ut att det kommer att ta längre tid och bli dyrare.

BLI INTE LURAD ATT KÖPA SKRÄP KARTONGER.

Det finns en hel del halvfabrikat på marknaden när det gäller flyttkartonger och det är svårt för vanliga konsumenter att se skillnaden. Mycket som säljs i butiker och kallas för flyttkartonger är rena skräpet, om vi som jobbar professionellt med flytt fick bestämma skulle det inte vara tillåtet att kalla dessa för flyttkartonger.

Vi kommer att redogöra mer ingående om varför här på sidan, senare kommer vi även publicera vår nästan oberoende test av de flyttkartonger som finns på marknaden.......vid nästa uppdatering..

Nedan kommer vi att gnälla massor om olika kartonger, men ta inte illa upp, livet är inte alltid perfekt (flyttgubbe perspektiv) Naturligtvis tar vi även med banankartonger och andra kartonger, om du redan har sådana på vinden mm. behöver du inte packa om sakerna... vi rekommenderar dock inte att man packar hela hemmet i sådana kartonger.

GNÄLLET BÖRJAR HÄR ....

IKEA, K-RAUTA, mfl. Vi gillar er, men måste tyvärr klaga på era så kallade flyttkartonger. De ser nästan ut som riktiga flyttkartonger men har endast ett lager well. Dessa duger om man skall packa några få saker o ställa på vinden eller i garderoben. Men vid en riktig flytt eller magasinering håller de inte måttet, de kollapsar och viker sig när man måste ställa flera kartonger på varandra vilket kan skada innehållet. Kartongernas instabilitet gör det svårare att snabbt o smidigt hantera dem med pirra då man måste lyfta på dem en och en i stället för att ta en hel stapel på en gång.

COOP, BILTEMA, CLAS OHLSON mfl. Vi älskar er också! Ni har mycket användbara saker. MEN när det gäller flyttkartonger måste ni skärpa er!! De är inte ens i närheten av riktiga flyttkartonger... KARTONGER kan de kallas men inte flyttkartonger!

BANANKARTONGER.

Varför hatar flyttgubbar banankartonger?

SVAR: Vi hatar dem egentligen inte.... de är utmärkta! OM DU ÄGER EN BANAN ODLING OCH SKALL FLYTTA DINA BANANER.

ANNARS..... fy... fy.. de har ett format som gör det svårare att hantera dem med pirra, ofta ingen riktig botten.

BANANKARTONGER ÄR GIFTIGA!

Det låter helt galet, men det är faktiskt sant. Något många inte känner till är att banankartonger behandlas med ett mycket starkt gift inför exporten till Sverige för att döda ev. medföljande skadedjur. Butikspersonal uppmanas att betrakta dem som risk avfall och använda skyddshandskar vid hantering. Hmmm kanske inte det trevligaste att lägga sina saker i :(

LÅNA KARTONGER GRATIS! När ni bokar oss för flytten ingår kostnadsfritt lån av professionella flyttkartonger och garderobskartonger för hängande kläder till det ni önskar packa själv. Materialet levereras direkt till dörren i god tid före flytten*. Flytten blir då enklare både för er och för oss. En win-win situation m.a.o. precis som bra affärer skall vara.

 

 

*Kostnad för lev/hämt tillkommer beroende på område.