flytt meny

Se en video hur man viker en flyttkartong pÄ rÀtt sÀtt.
VÀlj helskÀrm för att se videon i större fönster.


ERBJUDANDE!

GRATIS LÅN AV FLYTTKARTONGER!
Vid bokning av flytthjÀlp ingÄr kostnadsfritt lÄn av professionella flyttkartonger och garderobskartonger till det ni vill packa sjÀlv*. Kartongerna levereras i god tid innan flytten. I leveransen medföljer "Lilla flyttbutiken" som innehÄller bubbelplast, silkespapper, pack instruktioner, mÀrklappar och annat som kan vara anvÀndbart för att packa rÀtt.
*lev/hÀmt tillkommer beroende pÄ omrÄde.Leverans.

* OBS! Endast hemleverans. Vi har för nÀrvarande ingen bemannad butik. Ordrar expideras direkt frÄn vÄrt huvudlager för leverans. BestÀll via telefon eller e-post och fÄ materialet levererat Ànda fram till dörren, vilket kan vara praktiskt dÄ en stor bunt flyttkartonger Àr ganska tung och skrymmande redan innan man har börjat packa saker i dem.

De bÀsta Flyttkartongerna.

Vid flytt och magasinering Àr det viktigt att anvÀnda bra flyttlÄdor.

Vi anvÀnder de bÀsta flyttkartongerna för professionellt bruk, stabila och hÄllbara med dubbla lager well.

Äkta flytt lĂ„dor ska vara tillverkade av dubbla lager well (=5 lager papp) och kunna vikas sĂ„ att de fĂ„r en dubbel botten och tre dubbla sidor.

Vad Àr storleken pÄ kartongerna?

VÄr standard flyttlÄda har mÄtten.
UtvÀndigt. LÀngd 58,5 Bredd 40,0 Höjd 36,5 cm
En flyttkartong motsvarar ca 0,1 kubikmeter (m3)

Garderobskartong för hÀngande klÀder.
UtvÀndigt. LÀngd 51,0 Bredd 51,0 Höjd 115,0 cm

HUR MÅNGA FLYTTLÅDOR BEHÖVER JAG TILL MIN FLYTT?

Kontakta oss sÄ hjÀlper vi er att berÀkna hur mÄnga kartonger som behövs för att packa er bostad eller kontor.

Trots att vÄra kartonger Àr nÄgot större Àn mÄnga pÄ marknaden förekommande gÄr det oftast Ät fler Àn vad de flesta tror för att packa ett hem eller kontor pÄ ett professionellt sÀtt.

RÀkna ut hur mÄnga flyttkartonger som behövs.
Rent generellt kan man rÀkna enligt följande nÀr det gÀller flytt av normalt möblerad lÀgenhet.
Runda av bostadens yta i kvadrat meter till nÀrmaste tiotal uppÄt multiplicera det sedan enl. följande.
30-80 kvm kvadrat. Ytan gÄnger 0,9
80-150 kvm. Kvadraten gÄnger 0,8.

4 rok 100 kvm =ca 80-100 kartonger
3 rok 80 kvm =ca 70-80 kartonger
2 rok 50 kvm = ca 45-50 kartonger

Detta Àr endast en generell berÀkning och stÀmmer inte alltid.
Jag hade mer Àn jag trodde

Det Àr den absolut vanligaste kommentaren vi hör frÄn kunder som packar sjÀlva, Àven de som först sagt att de inte har sÄ mycket.
DÀrför brukar vi nÀr kunden lÄnar kartonger av oss för sÀkerhets skull leverera nÄgot fler Àn vad vi tror kommer att behövas, det Àr bÀttre att det blir nÄgra lÄdor över Àn att de tar slut under packningen.

SnÄlheten bedrar!
För att flytta billigt skall man anvÀnda riktiga flyttkartonger i tillrÀckligt antal. Man sparar inte pÄ att anvÀnda dÄliga kartonger eller för fÄ kartonger, flytten kan t.o.m. bli dyrare dÄ de tar lÀngre tid att hantera och saker kan bli förstörda. LÀs mer om varför det Àr sÄ nedan....

RÀtt packat i rÀtt kartonger ger snabbare och billigare flytt.
Med hjÀlp av special pirror anpassade till vÄra kartonger kan en person ur vÄr personal ofta hantera 4-5 kartonger i ett svep.
JÀmför det med om saker Àr lösa eller packade i IKEA kartonger eller likn dÀr en flyttarbetare mÄste göra fem, sex vÀndor för att fÄ med samma mÀngd bohag eller lyfta kartongerna styckvis pÄ en pirra dÀrför att de inte hÄller för att tippa upp som vi brukar göra.
Man behöver inte vara EINSTEIN för att rÀkna ut att det kommer att ta lÀngre tid och bli dyrare.

BLI INTE LURAD ATT KÖPA SKRÄP KARTONGER.

Det finns en hel del halvfabrikat pÄ marknaden nÀr det gÀller flyttkartonger och det Àr svÄrt för vanliga konsumenter att se skillnaden. Mycket som sÀljs i butiker och kallas för flyttkartonger Àr rena skrÀpet, om vi som jobbar professionellt med flytt fick bestÀmma skulle det inte vara tillÄtet att kalla dessa för flyttkartonger.

Vi kommer att redogöra mer ingÄende om varför hÀr pÄ sidan, senare kommer vi Àven publicera vÄr nÀstan oberoende test av de flyttkartonger som finns pÄ marknaden.......vid nÀsta uppdatering..

Nedan kommer vi att gnÀlla massor om olika kartonger, men ta inte illa upp, livet Àr inte alltid perfekt (flyttgubbe perspektiv) Naturligtvis tar vi Àven med banankartonger och andra kartonger, om du redan har sÄdana pÄ vinden mm. behöver du inte packa om sakerna... vi rekommenderar dock inte att man packar hela hemmet i sÄdana kartonger.

GNÄLLET BÖRJAR HÄR ....

IKEA, K-RAUTA, mfl. Vi gillar er, men mÄste tyvÀrr klaga pÄ era sÄ kallade flyttkartonger. De ser nÀstan ut som riktiga flyttkartonger men har endast ett lager well. Dessa duger om man skall packa nÄgra fÄ saker o stÀlla pÄ vinden eller i garderoben. Men vid en riktig flytt eller magasinering hÄller de inte mÄttet, de kollapsar och viker sig nÀr man mÄste stÀlla flera kartonger pÄ varandra vilket kan skada innehÄllet. Kartongernas instabilitet gör det svÄrare att snabbt o smidigt hantera dem med pirra dÄ man mÄste lyfta pÄ dem en och en i stÀllet för att ta en hel stapel pÄ en gÄng.

COOP, BILTEMA, CLAS OHLSON mfl. Vi Àlskar er ocksÄ! Ni har mycket anvÀndbara saker. MEN nÀr det gÀller flyttkartonger mÄste ni skÀrpa er!! De Àr inte ens i nÀrheten av riktiga flyttkartonger... KARTONGER kan de kallas men inte flyttkartonger!

BANANKARTONGER.

Varför hatar flyttgubbar banankartonger?

SVAR: Vi hatar dem egentligen inte.... de Ă€r utmĂ€rkta! OM DU ÄGER EN BANAN ODLING OCH SKALL FLYTTA DINA BANANER.

ANNARS..... fy... fy.. de har ett format som gör det svÄrare att hantera dem med pirra, ofta ingen riktig botten.

BANANKARTONGER ÄR GIFTIGA!

Det lÄter helt galet, men det Àr faktiskt sant. NÄgot mÄnga inte kÀnner till Àr att banankartonger behandlas med ett mycket starkt gift inför exporten till Sverige för att döda ev. medföljande skadedjur. Butikspersonal uppmanas att betrakta dem som risk avfall och anvÀnda skyddshandskar vid hantering. Hmmm kanske inte det trevligaste att lÀgga sina saker i :(

LÅNA KARTONGER GRATIS! NĂ€r ni bokar oss för flytten ingĂ„r kostnadsfritt lĂ„n av professionella flyttkartonger och garderobskartonger för hĂ€ngande klĂ€der till det ni önskar packa sjĂ€lv. Materialet levereras direkt till dörren i god tid före flytten*. Flytten blir dĂ„ enklare bĂ„de för er och för oss. En win-win situation m.a.o. precis som bra affĂ€rer skall vara.

 

 

*Kostnad för lev/hÀmt tillkommer beroende pÄ omrÄde.